Chiang Mai - 2 dagers tur

For noen hektiske dager! Vi hadde siste middag med noen fra gruppen på fredag kveld, og nå er vi helt på egenhånd! Vi merker at det er rart å ikke ha noen å møte i lobbyen, eller å ferdes med døgnet rundt. Likevel er det litt godt å ha frihet til å gjøre det vi selv vil.

Lørdag morgen ble vi hentet av 'Mr. Jackie' som skulle være vår lokale guide for 2 dager. Vi fikk se hvordan de lokale dyrker roser, besøkte en botanisk hage, en flott foss og ikke minst fikk vi hilse på tigre! Vi valgte å klappe på de aller minste tigrene, noe vi er veldig glade for at vi gjorde. Disse var 3-4 måneder og ekstremt søte!

En opplevelse vi ikke kommer til å glemme!

Vi ble på slutten av dagen tatt med uti bushen, hvor vi skulle sove i en trehytte. Vi var veldig tappet for energi hele dagen og var litt oppgitt da vi kom til noe vi trodde skulle være hakket bedre. Men det var faktisk veldig koselig i den lille hytten vår, og vi er glade for opplevelsen det ga oss!

Helene i sitt hyppig brukte myggnett.

I dag stod vi opp og dro fra trehyttene mot en folkestamme vi skulle få møte. Denne urbefolkningen er opprinnelig fra Burma, men også noen deler av Nord-Thailand følger samme tradisjoner. Damene er kjent for å smykke halsene sine med oppimot 22 ringer! Vi fikk prøve selv og forstod at man må bære ganske tungt rundt halsen for å ha dem på seg. Her er noen bilder:

Deretter gikk turen videre til rafting i "det hvite vannet". I og med at det er tørketid eller sommer her nå, er vannet veldig lavt og mangelen på vann er faktisk stor for mange landet over. Likevel seilte vi nedover elva og ble våte selv om vannet ikke var optimalt for rafting!

Så til høydepunktet med hele turen! Elefanter! Vi besøkte Bobby, en lokal mann som elsket dyrene sine. Her lærte vi noe thai (for å kunne styre elefantene), fikk klappe, mate, bade og ri de svære elefantene hans. Vi fikk til og med se en babyelefant på 1 år som sjarmerte stort! Her sier bildene mer enn 1000 ord!

Etter elefant-turen hadde Jackie kjøpt inn fersk mango og ananas og litt lokal snacks til å avslutte dagen med! Vi sitter igjen med mange uforglemmelige minner vi kommer til å sette utrolig stor pris på! Vi er egentlig mettet av jungel og tettbebyggelse og gleder oss til å komme ned til kysten! I morgen går turen til Krabi hvor vi endelig får muligheten til å bli skikkelig solbrent!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helene & Sara

Helene & Sara

19, Stavanger

Følg vår reise gjennom Thailand, Kambodsja, Laos og Vietnam i 2 måneder på backpacking :-)

Kategorier

Arkiv

hits