Homestay - Kamu Village

Søndag morgen dro vi til havnen hvor båten vi skulle være på i 20 timer ventet på oss. Denne båten var alt den lokale familien på 7 eide. De hadde en del bakerst som var til seg selv, i mens vi satt i den fremste delen. Vi startet turen på mekong river og de 11 timene gikk overaskende raskt med fin utsikt og musikk på ørene.

Da klokken nærmet seg halv 6 pekte guiden vår, Beam, på landsbyen vi skulle sove i. Synet vi så var småhus oppi fjellskråningen.Alle var nå veldig spente og gledet seg til å se hvordan kamu landsby var.

Overnattingen overgikk alle forventinger og det er definitivt et minne for livet. I forhold til første homestay var denne en stor positiv opplevelse for Helene, og hun mestert opplevelsen som hun ikke trodde hun kom til å klare da hun reiste hjemmenfra. Sara var inspirert fra første stund og heiv seg rundt med kameraet. Vi lærte begge utrolig mye fra denne plassen og følte oss beæret som fikk dele en kveld med lokalbefolkningen.

Vi ble vist rundt i landsbyen hvor de 80 familiene bor, spiste lokalmat som båtfamilien lagde, spilte "volleyfotball" og lekte med landsby barna i mørket. Rundt 50 barn ble med på lekene. Det var utrolig kjekt!

Vi la oss halv 9 sammen med resten av lokalbefolkningen. De har veldig lite strøm der og skrudde alt av kl 9. Vi sov på tynne madrasser på gulvet sammen med familien vi bodde hos.

Dagen etter sto vi opp 05:00 for å ta båten ytterligere 11 timer for å rekke grensekontoret til Thailand.

Vi sitter igjen med mange flotte minner fra det fantastisk vakre Laos. Dette er favorittlandet til oss begge og vi skulle gjerne vært litt lengre. Homestayet gjorde et stort inntrykk og vi kommer nok til å ha det i tankene lenge. Den gleden disse innbyggerne hadde trodde vi ikke var mulig når utgangspunktet de har er så dårlig. Men som guiden sa - så lenge de har sin familie og nok til å overleve, er det mer enn nok å være glad for. Denne tankegangen har vi mye å lære av hjemme i Norge.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helene & Sara

Helene & Sara

19, Stavanger

Følg vår reise gjennom Thailand, Kambodsja, Laos og Vietnam i 2 måneder på backpacking :-)

Kategorier

Arkiv

hits