Vang Vieng

Vakre, vakre Laos! Da vi kom til denne lille byen, forstod vi ikke hva vi hadde her å gjøre, men bare det å se guesthouse-rommet vårt gjorde store inntrykk. Vi hadde en flott balkong med utsikt mot store fjell og song river.

Fredag var vi på tubing i en av de store grottene som finnes her, padlet nedover song river og badet i "the blue lagoon". Vi spiste fried rice ut av bananblader, kyllingspyd på grillen guidene lagde til og vannmelon. Det smakte helt utrolig godt! Padleturen nedover song river endte opp med å bli en vannkrig mellom gruppen vår, kinesiske turister og de lokale guidene. Og om vi ikke var bløte nok etter 8 km med vannkrig, klarte Sara å snuble på de glatte steinene da vi var på vei ut av kajakken. Hele sara forsvant under vann...! Godt klærne tørker fort her.

Vi er helt fascinert av denne byen og dens vakre natur. Det er en stillhet her som vi ikke har hatt etter vi dro hjemmenfra. Denne byen kunne vi godt ha dratt tilbake til!

I går kjørte vi buss til byen Luang Prabang. Bussturen på 7 timer gikk overaskende fort grunnet de fine fjellene vi kjørte i. Vi så landsbyer som hang over fjellkanter, spiste mat på en lokal resturant på toppen av et fjell og hadde en dopause med "a fantastic view". Toalettene som var 1300 meter over havet manglet nemlig en vegg ut mot fjellene. Det er den mest fantastiske utsikten vi har hatt på et toalett iallefall!

Utsikten på toalettet!

Funfacts om Laos:

* Det bor kun 7 millioner i dette landet.

* 80 % av befolkningen jobber innen landbruk

* 60% av landet er fjell

* Laos ble mer bombet enn Vietnam under Vietnamkrigen. Hele 3 millioner bomber ble sluppet over Laos.

3 kommentarer

Oslofru

15.03.2015 kl.08:40

Så fine bilder :D

Iselin Renée

15.03.2015 kl.09:52

kjempe flotte bilder :)

Mamma til sara

16.03.2015 kl.22:39

Jeg vil være der! Så fantastisk ! Savner dere her hjemme nå etter mange uker.:) hvor drar dere etter at opplegget er ferdig? Klem mamma

Skriv en ny kommentar

Helene & Sara

Helene & Sara

19, Stavanger

Følg vår reise gjennom Thailand, Kambodsja, Laos og Vietnam i 2 måneder på backpacking :-)

Kategorier

Arkiv

hits