Ho Chi Minh City (Saigon)

Nå har vi vært Ho Chi Minh i godt over et døgn. Standaren her er betraktelig bedre enn i Kambodsja, og det merkes på hele byen at landet er rikere. Vi trives godt selv om byen er gigantisk!

I dag var vi med på en tur til Cu Chi tunnels - et tunnelsystem under bakken som ble brukt av vietnameserne under krigen mot USA. Det bodde 17 000 mennesker i tunnelsystemet under den værste tiden i krigen. Den lokale guiden fortalte oss om alle de lure triksene vietnameserne hadde for å holde amerikanerene unna. Eksempler her er at de lagde skoene sine på en spesiell måte som gjorde at det virket som om vietnameserne gikk motsatt vei en det de egentlig gjorde. Ellers var deres fellesystem også helt ekstremt. Det var veldig nøye gjennomtenkt og holdt mange av amerikanerne vekke.

En av inngangene til tunnelene. De lagde inngangene så små at kun de smale vietnameserne kunne komme seg ned.

En av fellene de hadde. Disse fellene drepte ikke, men de gjorde slik at andre soldater kom for å hjelpe sin medsoldat stuck i fellen. Det var først da vietnameserne kastet granater på dem. På den måten fikk de drept flere.

Vi fikk prøve å gå inni tunnelene. Denne tunnelen vi er i var blitt omgjort til den dobbelte størrelse enn den originalt hadde vært....! Tenk å leve der nede.

Nå sitter vi i lobbyen og skal snart busse bort til nattoget til Nha Trang som blir nattens hotell. Dette er vi spent på da vi hører mye forskjellige ang. togene, men forventer det værste og håper på det beste. Det positive må være at vi ankommer Nha Trang - en strandby - tidlig om morgenen og kan hoppe rett i bikinien.

Funfact om Saigon: Det bor 8 millioner mennesker her, og det er hele 6 millioner motorsykler!

2 kommentarer

Pappa til Helene

01.03.2015 kl.19:15

Så mye dere får se og oppleve.... Utrolig gøy å følge dere på reisen .... Håper tog turen blir bedre enn forventet 😊

Oda og mamma

02.03.2015 kl.21:11

Kult! For noen opplevelser dere har. Gleder oss til å høre enda mer:) her er det dårlig vær og oda har strammet strengen i dag..take care, klem fra de kule i joavegen

Skriv en ny kommentar

Helene & Sara

Helene & Sara

19, Stavanger

Følg vår reise gjennom Thailand, Kambodsja, Laos og Vietnam i 2 måneder på backpacking :-)

Kategorier

Arkiv

hits