Phnom Phen, Kambodsja

"ATV-safarien" var helt fantastisk! Vi fikk hver vår firehuling og dro ut på den 2 timers lange turen. Helene fikk en av guidene bakpå ettersom hun kjørte sist. Han ble smålig betatt, noe som lett kunne merkes. Selvfølelig fikk firehjulingen til Helene motorstopp. Dette gjorde at de i slutten kun kom opp i 10 km/t. For en koselig date. Vi kjørte forbi rismarker, landsbyer og vinkende barn. Folk kom ut av husene sine for å hilse på og barna var spesielt nysjerrige. Flere kom bort og den ene jenta ble ekstra glad i Sara, spesielt da hun fikk colaen hun hadde med seg. Jenta ville også vær med på bilder! Vi var kun 5 i kilroygruppen som gjorde dette. Da vi kom frem var de hvite t-skjortene våre blitt brune. Turen var virkelig litt av en opplevelse!

Vi ankom Phnom Penh etter en 7 timers tur med offentlig buss, som inneholdt blant annet "free massage" (noe guiden kaller de humete grusveiene for), motorstopp, karaoke og en pause i byen hvor Pol Pot ble født.

I dag var vi på the killing fields og S-21 fengselet som ble brukt under Pol Pot og den røde khmer. Dette var et sterkt inntrykk og vi fikk se den mørke siden av kambodsja sin historie.

Hodeskallene de fant da de gravde ut massegravene i the killing field...! 20 000 ble drept på denne plassen. Rundt 1,7 millioner ble drept av den røde khmer i løpet av 4 år på slike killing fields.

Han her var den ene av de 7 som overlevde S-21 fengselet! Han er nå 85 år. Ettersom halve hjernen hans ble ødelagt under torturering ved bruk av elektrosjokk, har han ikke fått seg jobb noen plass. For å kunne tjene penger er han defor hver dag i fengselet for å fortelle sin historie og selge en bok han har skrevet. Tenk å måtte komme tilbake hver dag til den plassen du ble torturert i i 4 måneder...

Men! Vi var også innom det sentrale markedet og shoppet litt på ettermiddagen. Det må være det mest kaotiske, største markedet vi har sett! Det var så mye rot at vi rett og slett ikke ville vifte med mobilen en gang for å ta bilder... Men en opplevelse var det.

I morgen tidlig går turen videre til Sihanoukville og vi gleder oss til å endelig få se litt Kambodsjanske strender! Stay tuned.

4 kommentarer

cakemistress

24.02.2015 kl.10:15

du har så mange fine innlegg, gleder meg til flere:D

cakemistress2.0 aka bullegull

24.02.2015 kl.17:37

åååå ser ut som dere koser dere😍😍 ganske jelly

Mormor

25.02.2015 kl.08:42

Så mange flotte opplevelser. Fantastisk kjekt å følge dere. Takk for at dere deler med oss her i regnet. Klem fra mormor

Bestemor

25.02.2015 kl.13:32

Så fantastisk mye interessant dere opplever. Nyt livet og ha det supert på turen. Følger med dere. Bestemor

Skriv en ny kommentar

Helene & Sara

Helene & Sara

19, Stavanger

Følg vår reise gjennom Thailand, Kambodsja, Laos og Vietnam i 2 måneder på backpacking :-)

Kategorier

Arkiv

hits